Matkakalenteri

26.10.-17.11.2018, 22vrk

18.11.-19.11.2018

20.12.-27.12.2018 to-to

28.02.-01.03.2019 to-pe

24.03.-30.03.2019 su-la

28.04.-04.05.2019 su-la

JOULURETKI – Ruotsinpyhtää-Loviisa

02.12.2018 su

95eur

Loviisan jouluretkelle vielä yksi paikka vapaana!

Strömforsin ruukin ja Loviisan wanhat talot avaavat jälleen ovensa talvisissa tunnelmissa – tervetuloa kanssamme tutustumaan niihin!

Jouluisella sisustusretkellämme on odotettavissa paljon kaunista katseltavaa pikkukaupungin talovanhuksissa: joululeivonnaisia ja käsitöitä, ihastuttavia joulukoristeluita ja sisustuksia sekä tietenkin kotoisaa tunnelmaa.

Jouluretkellä matkanjohtajana on sisustusarkkitehti Marianne Sundell ja päivän aikana kierrellään, katsellaan ja keskustellaan, kerätään ideoita ja mietitään niiden toteuttamista omassa kodissa. Jouluisissa tunnelmissa aiheina ovat mm. kattaukset ja koristelut, ja tietenkin kysymyksiä voi esittää kaikista sisustukseen liittyvistä asioista.

Bussi on mukana koko matkan ajan, joten mahdolliset omaksi iloksi tai pukinkonttiin kätkettäväksi hankitut tuliaisostoksetkin kulkevat siis mukavasti lähes kotiin saakka.

Matkaohjelma:

08:00 – lähtö Kirkkonummen matkakeskus ( linja-autoasema )

08:30 - Martinlaakson asema

08:50 – Tikkurila hotelli Vantaa / Kaupunginmuseon edestä ja suunta kohti Ruotsinpyhtäätä

10:00 – aikoihin saapuminen Strömforsin ruukille, jonka perinteisiltä joulumarkkinoilta löytyy käsitöiden ja jouluherkkujen myyjiä ja ruukin puodit sekä pajat toivottavat lämpimästi tervetulleeksi sisään tutustumaan valikoimaan. Lisäksi vieraillaan tietenkin ruukin tunnelmallisissa joulukodeissa.

13:00 – jouluinen lounas idyllisessä ravintola Degerby Gillessä, Loviisan vanhimmassa puurakennuksessa - yli 300 vuoden aikana talon hirret ovat nähneet ja kuulleet monta tarinaa. Noutopöytään on katettuna mm. Leipäjuustosalaattia, venäläistä kaalisalaattia, metsäsienisalaattia, sinappista perunasalaattia. Myrskylän Savun lohta, talon sipulisilliä, tilliperunaa & voisulaa, Yön yli haudutettua porsaan niskaa maustepippurikastikkeella, Gillen lanttulaatikkoa ja hunajaporkkanoita sekä tietenkin joululimppua, luomuruisleipää & voita. Palan painikkeeksi kahvin kera luumukiisseliä & vaniljakermavaahtoa.

Lounaan jälkeen lähdetään tutustumaan Loviisan joulukoteihin – jokaisella on oma persoonallinen ilmeensä ja isäntäväkensä. Ihastuttavia sisustuksia, joulukoristeluita, käsitöitä ja herkkuja – mitä kaikkea hirsiseinät ja sisäpihat ovatkaan taaksensa kätkeneet. Joulukotien lisäksi ehdit kierrellä myös keskustan putiikeissa, pitäydy vaikka Rouva Hulda Huoleton -puodissa, joka on paikallisten käsityöläisten, tuottajien ja taiteilijoiden töitä myyvä puoti.

17:00 – on aika jättää Loviisa ja suunnata kotia kohti, samaa reittiä, jota aamulla lähdettiin.

Vierailtavat talot varmistuvat, kun kaikki tapahtumaan osallistuvat talot ovat varmistaneet osanottonsa.

Huomaathan, että päivän aikana liikutaan myös kävellen paikasta toiseen, joten säänmukainen ja mukava retkivarustus on tarpeen. Muistathan myös varata mukaan käteistä rahaa, sillä joulukodeissa ei ole korttimaksupäätteitä ja isoissa tapahtumissa pankkiautomaateille on tapana muodostua pitkiä jonoja.

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla matka(a)astor.fi

Retken hinta on 95eur/hlö, ja siihen sisältyy:

  • ohjelman mukaiset vierailut
  • noutopöytälounas Degerby Gillessa
  • Marianne Sundellin asiantuntijaopastus
  • sekä tietenkin bussikuljetukset yllä olevan reitin mukaisesti

Maksu- ja peruutusehdot päiväretkillä:

  • retki maksetaan yhdessä erässä kuukautta ennen lähtöä ja tämän jälkeen peruutuksen syystä riippumatta
  • 30-15vrk ennen lähtöä peruutuskulut 30%,
  • 14-8vrk ennen lähtöä peruutuskulut 50% ja
  • alle 7vrk ennen lähtöä peruutuskulut 100% retkihinnasta