Matkakalenteri

Kansallispuisto-sarja: Kotka, Valkmusa

19.10. to

78eur

Kansallispuistoja keräämään -retkisarjamme vie seitsemän Etelä-Suomen kansallispuiston poluille: metsiin, laaksoihin, kukkuloille ja rannoille. Suomen luonto sai ensimmäisenä maailmassa oman liputuspäivän – tervetuloa nauttimaan sen tarjoamasta silmän ja sielun ruuasta.

Kansallispuistoretket on tarkoitettu sinulle, minulle – meille kaikille, jotka haluavat hetkeksi kaupungin humusta pois.

Suomessa on 39 kansallispuistoa, joiden yhteispinta-ala on lähes miljoona hehtaaria ja niiden tehtävänä on turvata luontomme monimuotoisuus sekä tarjota mahdollisuus liikkua ja rentoutua. Kierrämme puistoissa 2-5km rengasreitit leppoisaan tahtiin – tarkoitus ei ole urheilla, vaan reippailla: katsella ja kuunnella, hengittää ja hengähtää. Kierroksen päälle nautitaan maittava lounas ja piipahdetaan vielä retkestä riippuen kivoilla tuliaisostoksilla ennen paluuta kotikulmille.

19.10. Kotka, Valkmusa

Tämän kertaisen kansallispuistokierroksemme päättää 1996 perutettu Valkmusa, jossa koskematon suo kutsuu hiljentymään. Valkmusan suon viehätys aukeaa aisteille rahkasammalten syksyisessä väriloistossa ja karpaloiden kirpeydessä. Alueella onkin tunnistettu peräti 30 eri suotyyppiä.

Kierrämme Läntisen keitaan lenkin ( 2,3km ), joka on pitkostettu ja sen varrella on luontotorni, josta aukeaa näköala laajalle suoalueelle.

Valkmusasta jatketaan merelliseen Kotkaan, jossa istahdetaan lounaalle ravintola Keisarinsatamassa. Iltapäivällä vierailemme merikeskus Vellamossa, jossa tutustutaan oppaan johdolla Suomen Merimuseon näyttelyyn Pohjantähti, Etelän risti.  

Kaikille Kansallispuistoretkille on lähtö Kiasmalta klo 08:30 ja osallistujien mukaan on mahdollisesti pysäkkejä myös Vantaalla. Luontopolkuihin on varattu reilusti aikaa, jotta reitin varrella voi myös istahtaa kuuntelemaan ja katselemaan.

Retken hinta on 78eur/hlö ja siihen sisältyy:

  • bussikuljetukset Helsingistä Helsinkiin
  • noutopöytälounas ravintola Keisarinsatamassa
  • opastettu tutustuminen Merikeskus Vellamossa Merimuseon näyttelyyn
  • Astor Matkapalvelun matkanjohtajan palvelut
  • Palvelu Hytösen kuljettajan palvelut

Kaikki retket voidaan toteuttaa tilauksesta myös ryhmille – kysy tarjousta!