Matkakalenteri

26.10.-17.11.2018, 22vrk

18.11.-19.11.2018

20.12.-27.12.2018 to-to

28.02.-01.03.2019 to-pe

24.03.-30.03.2019 su-la

28.04.-04.05.2019 su-la

TALLINNA – Carmen

18.11.-19.11.2018

198eur

Kulttuurimatkat saavat jatkoa marraskuussa klassikko-ooppera Carmenin merkeissä.

Majoittuminen hyvätasoisessa Park Inn Meriton hotellissa, jossa pääsee nauttimaan myös sauna- ja uima-allasosastosta. Ennen oopperaa runsas buffet-päivällinen ja maanantaina aikaa vaikkapa jouluostoksiin Balti Jaaman torilla ja vanhassa kaupungissa.

Bussireitti: Korso – Tikkurila – Martinlaakso – Kiasma - satama

Carmen on Georges Bizet’n säveltämä ooppera vuodelta 1875 ja sen libretto perustuu Prosper Mériméen samannimiseen novelliin. Vastaanotto oli aluksi ristiriitainen, juonta pidettiin moraalittomana ja henkilöhahmoja vulgaareina. Bizet shokeerasi yleisön laittamalla lavalle tavallisia ihmisiä: kyläläisiä, tehdastyöläisiä, mustalaisia, salakuljettajia ja mikä kuohuttavinta, näytti päähenkilön kuoleman lavalla. Ensi-illassa esiintyjät buuattiin ulos lavalta ja kriitikot tyrmäsivät koko oopperan. Pjotr Tshaikovski ymmärsi kuitenkin teoksen hienouden ja ennusti sille suurta menestystä; “kymmenen vuoden kuluttua Carmenista tulee maailman suosituin ooppera”. ja oli oikeassa! Carmen pursuaa elämää, intohimoa, vapautta ja dynamiikkaa. Carmenista on ajan myötä tullut yksi maailman suosituimmista oopperoista ja Estonia teatterissakin sitä on esitetty jo toukokuusta 2011 saakka.

Estoniaan Carmenin on ohjannut Walter Sutcliffe kuvailee: “Bizet’s Carmenilla on monet kasvot. Se sekoittaa psykologista draamaa ja melodraamaa, dokumentaatiota ja mustaa komediaa. Esityksessä on laajoja kuvia sekä pieniä yksityiskohtia ja sen tyylit vaihtelevat suuresta oopperasta intiimiksi puheteatteriksi.”

Matkaohjelma:

18.11. sunnuntai – 10:30-13:00 Helsinki – Tallinna Viking XPRS

Tallinnaan saavuttaessa jatkamme suoraan Park Inn Meriton Conference & Spa -hotelliin, jossa majoittuminen ja hieman virkistäytymisaikaa ennen buffet-päivällistä.

17:00 Estonia teatteri: Carmen - paikat riveillä 11-12, esityskieli ranska, tekstitys englanti ja viro

Kun Don José kohtaa villin Carmenin, entinen elämä ja Micaëla saavat jäädä… Mutta vapaan naisen tunteita ei voi kahlita! Kun toreadori vie Carmenin, edessä on enää yksi ratkaisu. Carmen on intohimoinen tarina, jonka tarttuvat sävelmät ja kiihkeät espanjalaiset rytmit vievät mennessään, kun tutut melodiat siivittävät kohtalontäyteistä rakkaustarinaa. Esityksen kesto noin 3,5 tuntia, kaksi väliaikaa.

19.11. maanantai – aamiainen hotellissa ja aamupäivä aikaa vaikka hotellin sauna- ja uima-allasosastolla lekotteluun. Lisämaksusta on saatavilla laaja valikoima erilaisia kauneushoitoja.

12:00 huoneiden luovutus ja lähtö bussilla läheiselle Balti Jaaman torialueelle, joka avattiin täydellisesti uudistettuna toukokuussa 2017. Koplin kaupunginosan modernista torikeskuksesta löytyy puoti jos toinenkin sekä ravintoloita ja kahviloita moneen makuun. Halutessasi ehdit pistäytyä lähikortteleiden sisustus- ja desingkaupoissakin. Parin tunnin ostosajan jälkeen bussi siirtyy vanhaan kaupunkiin ja edelleen satamakauppojen kautta terminaalille.

16:00 lähtöselvitys ja ostosten jättäminen bussiin.

16:30 viimeistään laivaannousu, sillä

17:00-19:30 Tallinna – Helsinki Viking XPRS

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla: matka(a)astor.fi

Matkan hinta on 198eur/hlö, ja siihen sisältyy:

  • bussikuljetukset Vantaalta Vantaalle
  • laivamatkat Helsinki – Tallinna – Helsinki
  • majoitus kahden hengen superior-luokan huoneessa aamiaisella
  • sunnuntain buffet-päivällinen
  • Carmen-oopperalippu
  • Astor Matkapalvelun matkanjohtaja-kuljettajan palvelut

Lisämaksusta:

  • yhden hengen huone 35eur

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa hotel Tallinn 4* on moderni ja tyylikäs hotelli vanhan kaupungin laidalla, lähellä rautatieasemaa. Hotellissa on kaksi ravintolaa, kahvila ja baari sekä kylpyläosasto, joka on vieraiden käytössä klo 7-22 välisenä aikana. Kylpyläosastolta löytyy löyly-, suola-, höyry- ja leposaunat, kontrastiallas ja hierontapisteet, virkistysallas hierontapisteineen, terapia-allas, porealtaat ja matala lastenallas. Kaikkiaan 465 huonetta, joissa on perusmukavuuksien lisäksi minibaari, kahvin- ja teenkeitin sekä ilmastointi. 

Tämä on matkapaketti, josta Astor oy Matkapalvelu on asettanut vakuuden Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon ( www.kkv.fi )

Matkan maksu: ennakkomaksu 50eur viikon kuluessa varauksesta ja loppumaksu kuukautta ennen matkaa. Mikäli matka varataan alle kuukausi ennen matkaa, koko matkan hinta maksetaan heti.

Matkalla noutatetaan 01.07.2018 voimaan tulleita matkapakettiehtoja.